Contact & bio

We ontvangen heel graag uw opmerkingen of uw inzendingen (recensies, lesdossiers e.d.m.). De bedoeling is dat deze site als een handig werktuig groeit en hiervoor hopen we op de medewerking van zoveel mogelijk betrokkenen. Draagt u de (historische) strip een warm hart toe en staat u voor zijn gebruik in de klas, aarzel dan niet ons te contacteren (peter.ponjaert@telenet.be)

Peter Ponjaert (°1971) volgde Germaanse Taal - en Letterkunde aan de Universiteit Gent en de aansluitende lerarenopleiding. Als liefhebber van het stripverhaal, en in het bijzonder het historische stripverhaal, gaf hij vanaf 1998 lezingen aan Vlaamse universiteiten en scholen over de integratie van het stripverhaal in de geschiedenisles. In 2000 besloot hij de inhoud van zijn lezingen om te zetten in een website zodat zijn collega's over heel het Nederlandstalig gebied konden grasduinen in het aanbod aan historische strips. Tegenwoordig geeft hij Nederlands en Engels in het St.- Andreasinstituut te Oostende.

S├ębastien Conard (°1982) volgde de opleiding Geschiedenis en de aanvullende lerarenopleiding aan de UGent. Hij deed daar een jaar cultuurwetenschappen aan de VUB bovenop, dat hij afsloot met een scriptie rond het alternatieve, Vlaamse beeldverhaal. Hij is zelf actief als stripauteur. Uit interesse voor beeldeducatie en voorliefde voor beeldverhalen in de brede zin staat hij samen met Peter achter de huidige versie van dit project.

Peter Moerenhout (°1982) verliet zijn opleiding als leraar voor de slagerij van de lokale Colruytafdeling en werkt inmiddels bij een nachtopvang voor daklozen. Maar hij is vooral stripmaker en -recensent, veelschrijver en soms ook eens muzikant. Hij draagt geregeld bij tot dit project met didactische recensies.